2020 elején egy rég nem látott világjárvány indult el Ázsiából, amely csakhamar Magyarországot is elérte. Jelenleg a koronavírus járvány második hulláma érte el Európát. Az egész kontinensen, így a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, ezért a kormány november 4-től visszaállította a kijárási tilalmat és a többi védelmi intézkedést, ami legalább január 11-ig fennmarad.

Ezért cégünk betartja a következő kötelező szabályokat  • Mivel este 8 óra és reggel 5 óra között kijárási tilalom lépett életbe, és mindenkinek haza kell érnie este 8 óráig, törekszünk arra, hogy 7 óráig befejezzük a költöztetést, hogy minden munkatársunk hazaérjen még határidőre.

  • A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek, ezért mi is maszkot használunk a költöztetés során, csak a szükséges kapcsolatra szorítkozunk az ügyfelekkel, hogy védjük egymást a fertőzéstől.  • Lehetőség szerint kerüljük azokat a szituációkat, ahol zárt térben sokan vannak, tartjuk a védőtávolságot, gyakran és alaposan mosunk kezet. Gyakorta használunk jó minőségű fertőtlenítő szereket, hogy távol tartsuk a kórokozókat a bútoroktól, használati tárgyaktól. Ebben az időben a kézfogás hagyományos gyakorlatát is mellőzzük.

  • Ha valaki munkatársaink közül a koronavírus-fertőzés tüneteit észleli magán, akkor addig nem dolgozik, amíg megnyugtató módon ki nem derül, hogy egészséges-e!  Ezért odafigyelünk a koronavírus tüneteire, amelyek közül a legismertebbek a láz, a fáradtság és a száraz köhögés, de jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj is. Emellett az új koronavírus fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet. Ha közülünk valaki a felsorolt tüneteket észleli magán, akkor megkérjük, hogy maradjon otthon, ne jöjjön el lomtalanítani.

  • Ha valamelyik munkatársunk koronavírus-gyanús lenne, megrendeljük a koronavírust kimutató PCR-tesztet.

  • November 3-tól újra életbe lépett az ingyenes közterületi parkolás az egész országban, ez némileg megkönnyíti a költöztetést, mert a parkolás költsége nem terheli a munkánkat. Annyiban viszont nehezíti a költöztetést, hogy nehezebben lehet parkolóhelyet találni az ingatlanja közelében.

  • Továbbra is kiemelten fontos az idősek védelme. Kérjük az időseket, hogy a költöztetés alatt még fokozottabban figyeljenek magukra, hordjanak maszkot, kerüljék azokat a helyeket, ahol a munkatársaink többen is jelen vannak a költöztetés miatt! Például a nehezebb bútorok kipakolásánál.


A járvány megfékezésében leginkább a hatékony oltás segíthet. A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen ugyanis vakcinákkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ezért számunkra is fontos, hogy a költöztetési munkánkat 2021-ben úgy végezzük, hogy maximálisan kizárjuk fertőzést, illetve a vírus továbbadásának a veszélyét.

Biztonságos költöztetésért keressen minket!


Több mint 2 évtizede végzünk költöztetési feladatokat, rengeteg családnak segítettünk már hulladékmentes életteret varázsolni.
Ha Ön egy valóban megbízható csapatot keres, akik lelkiismeretesen és törvényileg teljesen szabályosan végzik a rájuk bízott feladatot, akkor Önnek a Magyarország Teher Kft. lesz a legjobb választás!
Hívjon bennünket telefonszámunkon és akár már a megkeresést követő 2 órán belül személyesen is megbeszélhetjük a költöztetés teljes menetét és biztosan meg tudunk az árról is egyezni.